Публиката тръпне: Григор излиза за победа на финала на Sofia Open

offnews 12 февруари 2017 в 08:17 10457 0

Снимка сергей антонов/offnews

Григор Димитров ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен за титлата на тенис турнира Sofia Open в зала „Арена Армеец” в 17.00 часа.

Димитров се класира за финала след вчерашната победа над грузинеца Николоз Басилашвили с 6:1, 6:3. Давид Гофен стигна до финала, след като победи носителя на трофея през миналия сезон Роберто Баутиста Агут с 5:7, 6:4, 7:6 (3).


Следи коефициентите за срещите от АТP София тук.

Григор води с 5:0 срещу Гофен (2:0 в АТР Уърлд Тур), като за последно двамата се срещнаха през януари на Australian Open – 6:3, 6:2, 6:4.

Димитров ще излезе на корта, за да опита да спечели втора титла през тази година и общо шеста в кариерата му. Сблъсъкът с Гофен ще е единадесетият финал на българина в турнирите от световния тур на АТП.

Белгиецът има две титли в кариерата си oт шест финала и ще опита да прекъсне серията си от четири поредни загуби в мачове за титлата.

Билетите вече свършиха, разкриха организаторите на турнира. Не разчитайте на касите, елате по-рано заради традиционните задръствания. Така 12 500 души ще наблюдават на живо финала на Гришо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови