Григор след мача: Направих го да изглежда лесно

"Храната на мама", отговори Димитров на въпрос какво го прави "пъргав като заек" на корта

Александра Маркарян 11 февруари 2017 в 21:32 15102 0

Снимка Сергей Антонов (offnews)

"Направих го да изглежда лесно. Никога не трябва да се подценяват такива играчи. Той беше във форма в целия турнир, направи доста обрати, беше сигурен в себе си и играта си. Излезе с добра настройка. След първия сет се чувствах по-добре и играех играта си", каза Григор Димитров след третата си победа в София и 13-ата от началото на годината - над грузинеца Николоз Басилашвили. На утрешния финал на Garanti Koza Sofia Open българинът ще играе срещу Давид Гофен.

"Преди две седмици играхме. Очевидно е, че ще търси реванш, ще бъде агресивен, ще налага своята игра, но все пак съм вкъщи, пред родна публика - харесвам шансовете си. Никога не си взимам почивен ден в неделя", лаконичен бе Димитров в отговора си за мача с Гофен.

Чудесно е да играеш пред родна публика. Само спортист, който играе пред родна публика, може да разбере това усещане, сподели Григор, който днес игра пред 12 000 зрители в "Арена Армеец".

Попитан има ли специален режим на хранене, който му помага да "пъргав като заек" на корта, Димитров отговори:

"Искате ли да ви издам една тайна? Но ще си остане тук. Режимът ми е храната на мама".

На пресконференцията си по-рано днес Давид Гофен също бе питан за финала при евентуален съперник Григор Димитров.

Давид Гофен, снимка: sofiaopen.bg

"Ще гледам мача му. Съзнавам, че ако той се изправи на финала срещу мен, цялата зала ще бъде с него. Но имам опит в такива мачове, играх на Олимпийските игри в Рио, играх и за Купа „Дейвис“, така че знам какво ме очаква. Ако искам да го победя обаче, ще трябва да променя нещо. Трябва да сервирам по-добре, защото си спомням, че в последния ни мач – на Откритото първенство в Австралия, не сервирах добре. Тук условията са различни, така че ще видим какво ще стане“, каза Гофен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови