Надал приключи в Мелбърн след гладиаторска битка с Доминик Тийм

OFFNews 29 януари 2020 в 15:26 2852 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал приключи участието си в турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, след като отпадна на 1/4-финалите от Доминик Тийм. Австриецът бе на на много високо ниво и заслужено се поздрави с успеха след 7:6(3), 7:6(4), 4:6 7:6(6) след над 4 часа игра на "Род Лейвър Арина".

Матадора по всяка вероятност ще загуби първото си място в ранглистата още утре. Това ще се случи, ако Новак Джокович успее да победи Роджър Федерер. Тогава сърбинът ще оглави световната ранглиста.

В първия сет Надал проби за 3:5, след което и сервираше за спечелването на първата част. Испанецът обаче пропусна сетбол, а Тийм при третата си възможност за пробив успя да пробие и намали до 4:5. Стигна се до тайбрек, в който Надал успя да спечели първите две точки. Впоследствие световният №1 успя да спечели само още една точка в тайбрека, а Тийм го затвори след 7:3 точки.

Вторият сет отново предложи драма, след като Рафа проби пръв, като този път това стана при 2:3. Последва размяна на геймове, след което Тийм проби и изравни за 4:4. Отново се стигна до тайбрек, в който австриецът спечели първите 4 точки, след което Надал на свой ред изравни. Обаче последваха нови три точки за Тийм и това означаваше, че той взима сета а с това и повежда комфортно с 2:0 сета.

В третият сет Надал се абстрахира от надмощието на съперника в собствените му подавания и заложи на солиден начален удар в своите сервис геймове. Матадора успя да пробие в десетия гейм и намали разликата до 2:1 сета.

В четвъртата част австриецът стигна до брейк за 2:1, и сервира за мача при 5:4, но Надал показа страхотната си класа и успя да изравни при 5:5. Малко след това Тийм вкара мача в тайбрек и успя отново да го спечели.

Доминик за първи път ще играе на полуфинал в Мелбърн, където най-доброто му постижение до този момент беше четвърти кръг. За място на финала той ще спори с Александър Зверев, който по-рано днес победи Стан Вавринка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови