Надал брадяса, Федерер с щедро дарение

OFFNews 25 март 2020 в 15:42 2722 0

Световният номер 2 в тениса Рафаел Надал стресна последователите си в социалните мрежи с вида си след няколко дни в самоизолация заради пандемията от коронавирус.

Испанецът качи снимка от дома си, на която се вижда как готви за половинката си. Рафа използва случая да пожелае кураж на сънародниците си в трудния момент. Испания е една от най-засегнатите от заразата страни в Европа. Новият му вид определено привлече вниманието на колегите му в тениса.

"Никога не бях виждала Рафа с брада. Върнете ни тениса", написа германската тенисистка Андреа Петкович.

В същото време големият му съперник на корта Роджър Федерер обяви, че ще дари 1 млн. швейцарски франка (близо 950 000 евро) на семействата в риск по време на пандемията от коронавирус.

"В тези трудни времена за всеки от нас, никой не трябва да бъде игнориран. Аз и Мирка решихме да дарим 1 млн. швейцарски франка на семействата в най-голям риск в Швейцария. Този жест е само началото.

Надяваме се, че и други хора ще се присъединят към нас, за да подпомогнем повече семейства, които имат нужда. Заедно може да преодолеем кризата! Бъдете здрави!", написа Федерер.

В Швейцария случаите на заразени са 10 000, като броят им расте стремително.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови