Кралят се завърна - Федерер спечели титлата в Мелбърн

OFFNews 29 януари 2017 в 14:20 19116 2

Швейцарецът Роджър Федерер направи впечатляващо завръщане в големия тенис след шест месеца отсъствие от кортовете.

Бившият доминатор в аристократичния спорт спечели финала срещу Рафаел Надал в първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн и от утре ще се завърне в топ 10, след като беше изпаднал до незавидната 17-ата позиция.

Пет сета бяха необходими на двамата големи спортисти, за да определят победителя, но накрая ликува Федерер след 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3 за 3 часа и 38 минути игра, за да спечели 18-ата си титла от турнири от Големия шлем.

Изтощителният полуфинал на Надал срещу Григор Димитров сякаш предопредели съдбата му в този мач. Федерер изглеждаше по-свеж на корта, а и цифрите красноречиво показват, че швейцарецът е прекарал на корта в последните две седмици 13 часа и 40 минути срещу близо 19 за испанеца.

Швейцарецът поведе след 6:4 в първата част. Съперникът му отговори с 6:3 във втората, но рекордьорът по титли от Големия шлем бе убедителен и стигна до 6:1 в третия сет. Испанецът не бе предал и доведе нещата до пети сет след 6:3 в четвъртия.

В решителния пети сет Федерер поведе с 5:3 при негов сервис. Поредната велика битка от едно 19-годишно съперничество обаче просто нямаше как да завърши с протоколен сервис гейм. Федерер беше изправен пред две точки за пробив за спасяване.

Ас и форхенд уинър след втори сервис го доведоха до 40-40, а още един хубав сервис означаваше мачбол за Роджър. Той не стигна от първи опит до победата, но при втория Федерер отпразнува поредния, ако не и най-великия тримуф в кариерата си на 35-годишна възраст.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

29.01 2017 в 14:47

Голям мач, невероятна наслада за окото, Роже показа, че е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ.....жалко за Рафа, НО както каза Федерер, тенисът е жестока игра;)