Кирьос детронира Григор в Бризбейн

OFFNEWS 06 януари 2018 в 09:56 9854 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров няма да играе за защита на титлата си в Бризбейн, Австралия. Той отстъпи в 1/2-финалите пред местния любимец Ник Кирьос с 6:3, 1:6, 4:6 и записа първа загуба от този опонент. До днес двамата бяха играли два пъти, като Григор неизменно излизаше победител. Съперник на Кирьос на финала ще бъде партньорът на Григор на двойки Райън Харисън, който по-рано през деня се справи с Алекс де Минор с 4:6, 7:6 (5), 6:4.

По-късно днес Григор и Харисън трябваше отново да излязат на корта за мача си на двойки срещу поставените под №1 в схемата Хенри Континен (Финландия) и Джон Пиърс (Австралия), но американецът се отказа, за да запази сили за финала утре.

С отпадането си Григор загуби 160 точки за ранглистата, но ще запази третото си място. В Бризбейн българинът обаче си спечели много нови фенове със спортсменската си постъпка в мача от четвъртфиналите срещу Кайл Едмънд, след като прескочи мрежата, за да види какво е състоянието на съперника му, който се строполи на корта след лошо стъпване и контузен глезен.

Първи сет
Двамата тенисисти взеха първите си подавания без особени проблеми. В третия гейм Григор показа неувереност, като записа двойна грешна, но това не се оказа фатално. При 3:2 се стигна до първия пробив в мача и той беше на сметката на българина. Григор затвърди пробива с чудесна игра, след което приключи и първия сет след 30 минути на корта.

Втори сет
Григор допусна пробив в четвъртия гейм и Кирьос поведе с 3:1. Австралиецът затвърди бързо, което принуди Григор да рискува и съответно да греши, докато Кирьос беше безмилостен на сервис, като отпусна "газта" едва в края на сета. Григор стигна до първа точка за пробив, но Кирьос се измъкна с бомбения си сервис, а дори и да беше успял, вече беше късно за обрат.

Трети сет
В решителната част Григор и Кирьос спечелиха набързо първите си две подавания, след което Григор поведе след гейм на нула. В тези минути той отново намери отличните си уинъри от форхенд. Кирьос взе подаването си, след което успя да пробие Димитров. Българинът направи две грешки от форхенд по диагонала, бягайки от бекхенда си. След това не можа да отрази брейк пойнта след хубав сервис, като прати топката в мрежата и резултатът 4:3. На практика това сложи край на мача. До края и двамата тенисисти взеха подаванията си, а надеждите на Григор да върне пробива рухнаха рано и с топка в аут той сложи точка на спора за радост на местната публика, която има своя финалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови