Григор загуби от Гофен и усложни ситуацията на България в ATP Cup

OFFNews 07 януари 2020 в 12:55 2099 0

Най-добрият тенисист Григор Димитров загуби от Давид Гофен с 6:4, 2:6, 2:6 в турнира ATP Cup и усложни ситуацията за България в Група С.

Сега единствено победа за "лъвовете" при двойките ще им подсигури първото място в групата и класиране за 1/4-финалите, където ще се изправят срещу домакините от Австралия.

Григор спечели първия сет с познатия си опонент с 6:4. Откриващата част от двубоя премина през множество драматични обрати, като и двамата тенисисти допуснаха пробиви, но накрая звездата ни поведе в резултата.

Във втория сет Григор се срина и допусна цели три пробива. От тях успя да върне само един, който беше крайно недостатъчен.

Третата част отново започна лошо за Григор. Той допусна пробив в третия гейм за 1:2. Димитров изпусна две възможности за рибрейк при 2:3. Още в следващия гейм Гофен постигна нов пробив и поведе с 5:2. На собствено подаване Гофен затвори мача с гейм на нула.

В първата среща между България и Белгия Димитър Кузманов постигна изненадващо убедителна победа на Стив Дарси с 6:0, 6:3.

Нашите момчета имат две победи в първите си два сблъсъка от Група C с по 2:1 срещу Великобритания и Молдова, но само успех срещу белгийците би им гарантирал участие на 1/4-финалите в надпреварата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови