Григор за Федерер, Надал и Джокович: Не е лесно да имаш успехи толкова години

OFFNews 10 април 2019 в 10:33 2115 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не спести похвалите си по адрес на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. 

"Тези играчи имат много умна програма и не спират да работят върху своята физическа форма. Заслужават всичко, което са постигнали. Не е лесно да правиш това толкова години.

Мисля, че хората не познават много добре възстановителния процес, през който преминаваме. След мач трябва да отделя поне два часа на възстановяването, за да запазя тялото си във форма и да имам възможност да изляза за следващия двубой. Добро хранене, ледена баня, процедури. Освен това имаме редица задължения след всеки двубой.

За мен всякакъв финал от Големия шлем би бил мечта, нямам претенции. Кой турнир искам да спечеля тази година? Уимбълдън", каза Димитров пред испанския "AS".

Иначе българинът продължава подготовката си за първия през сезона турнир от сериите Мастърс 1000 турнир на клей. Той започва в следващите дни в Монте Карло.

В Княжеството Гришо тренира със Стан Вавринка. През миналата година Димитров направи един от най-силните турнири на клей в кариерата си именно в Монте Карло. Тогава той достигна до полуфиналите и впоследствие отстъпи на Рафаел Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови