Григор: Последните месеци взеха много от мен, а играех страхотно

Прякото предаване на мача на българина в Щутгарт започва около 16,00 ч. днес

OFFNews 15 юни 2017 в 08:37 1655 0

Трезва равносметка на годината дотук направи Григор Димитров. Той стартира днес на трева в Щутгарт срещу поляка Йежи Янович. Българинът, поставен под номер 2, вече е най-високо в схемата, след като водачът Роджър Федерер загуби от Томи Хаас. Прякото предаване ще започне около 16q00 ч. по Евроспорт 2 с коментара на Николай Драгиев.

„Това е един от любимите ми периоди в годината. Тази настилка е много специална и в последно време мисля, че всеки може да й се наслади. Мисля, че тревата малко се е променила като настилка с течение на времето и смятам, че това е вълнуващ период от годината за всички", каза Григор.

"За съжаление можеш да играеш само 3 или 4 турнира на трева през годината и се опитвам да се наслаждавам колкото е възможно повече“, добави Димитров пред официалния сайт на ATP.

„В началото на годината мисля, че играех невероятен тенис. Като цяло не съм твърде разочарован от клей сезона. Разбира се, можех и чувствах, че можех да направя повече, но в доста мачове имах аванс от пробив, аванс от един сет и просто трябва да изчистя някои малки детайли и отново да вляза в този победен ритъм.

Не е лесно, защото мисля, че последните 5-6 месеца взеха много от мен, физически и психически, но смятам, че постепенно се връщам на правилния път. Мисля, че играя добър тенис. През годината показах страхотен тенис. Мисля, че съм подобрил играта си във всички отношения, просто трябва да направя още една малка крачка, за да мога да си затварям мачовете. Играя на високо ниво във всеки един турнир“, продължи първата ни ракета.

„Финалния турнир на ATP? Той не е най-голямата цел, но е нещо, което винаги преследвам. Понякога е малко лудо, защото започваш годината, да речем, втори и си казваш „добре“, а после изведнъж виждаш, че си девети. Трябват ми по-добри резултати в следващите седмици, разбира се. Трябва да вдигна шум по време на сезона на трева и да съм сигурен, че върша правилните неща, за да мога да печеля“, добави Димитров.

Припомняме, той стартира много силно годината с епичен полуфинал срещу Рафа Надал на Откритото на Австралия плю две титли в Бризбън и София. После допусна срив на червени кортове в наглед спечелени мачове, като фрапиращ беше този срещу Доминик Тийм в Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!