Ще подкара ли Гришо нов Мерцедес в Щутгарт?

ОFFNews Последна промяна на 12 юни 2017 в 14:28 1931 1

Тенис сезонът на тревна настилка стартира днес в ефира на Евроспорт. Домът на турнирите от Големия шлем ще излъчи един от най-престижните турнири - ,,Мерцедес къп” в Щутгарт, който започва още преди да са стихнали коментарите и емоциите след „Ролан Гарос“.

Безспорната атракция на турнира е завръщането на Роджър Федерер, който мъдро пропусна турнирите на клей – най-неудобната за него настилка, за да увеличи шансовете си на любимата трева.

Григор Димитров пък е поставен под №2 в схемата за 28 тенисисти и ще стартира директно във втори кръг, където очаква победителя от мача между силния руснак Андрей Кузнецов и винаги непредвидимия Йежи Янович от Полша.

Ето анализът на коментатора на Евроспорт Николай Драгиев преди началото на турнира:

"За професионалните тенисисти време за почивка няма! Преди още да са стихнали коментарите и емоциите след сензационните резултати на „Ролан Гарос“, започва сезонът на тревната настилка.

Един от най-престижните турнири през този период е ,,Мерцедес къп” в Щутгарт. Столицата на федералната провинция Баден-Вюртемберг е домакин на това събитие още от средата на миналия век, но на трева надпреварата се провежда от 2015 г. Домакините се гордеят с качеството на настилката си, за поставянето на която преди две години бяха поканени специалисти от екипа, грижещ се за тревата на „Уимбълдън”.

Тази година основната атракция ще бъде завръщането на Федерер в голямата игра. Маестрото мъдро пропусна турнирите на най-неудобната за него настилка, за да увеличи шансовете си на любимата трева. В схемата обаче правят впечатление и някои други експерти в играта на трева, като Колшрайбер, Бердих, Лопес и разбира се нашият Григор Димитров.


След парижката авантюра на Гришо, която предизвика смесени чувства и разнопосочни коментари, за първата ни ракета започва може би най-важната част от сезона. Григор е доказал, че притежава нужните качества за игра на тази екзотична настилка. В схемата за 28 тенисисти, като поставен под №2 Димитров се включва директно във втори кръг, където очаква победителя от мача между силния руснак Андрей Кузнецов и винаги непредвидимия Йежи Янович от Полша.

Именно срещу Янович Григор изигра най-тежкия си мач по пътя към титлата си в София през зимата.
Голямата награда за шампиона в Щутгарт е спортен автомобил на Мерцедес. Дали Григор, за когото бързите автомобили са голяма страст, ще си тръгне на ,,четири колела“ от Щутгарт ще разберем през следващите дни в ефира на Евроспорт.