Григор и Рафа Надал разтърсват Китай за втори път

Победа праща българина на седмото място в света вместо Джокович. И го бетонира за Лонодн

OFFNews 13 октомври 2017 в 08:23 4818 0

Григор Димитров и Рафа Надал правят великолепни мачове тази година. Днес около 10,00 ч. българско време започва поредният епизод, втори на китайска земя за по-малко от 7 дни. 

Двамата се изправят в четвъртфинал на Мастърса в Шанхай, като залогът за българина е невероятен: успех над световния номер 1 и класиране за първи път на полуфинал тук, което гарантира солиден пай от наградния фонд - $5 924 890.

Успех над Матадора обаче носи и нещо много повече. Той ще качи още в понеделник Гришо на рекордното за него седмо място в ранглистата, където сега е Новак Джокович. Освен това ще го бетонира сред осмината великани на финалния Мастърс в Лондон, който ще се проведе в "О2 Арена" следващия месец.

Двубоят между Григор и носителя на 16 титли от Големия шлем ще стартира днес около 10 часа сутринта и е 11-и техен сблъсък, както и втори в рамките на седмица. В събота двамата се срещнаха в Пекин, като испанецът достигна до изстрадан успех с 6:3, 4:6, 6:1, след което вдигна титлата.

"Чувствах се невероятно и сервирах много добре. Мачът бе интересен, защото исках да видя на какво психическо и физическо ниво съм“, каза Григор след успеха над американеца Сам Куери вчера. И без да е още сигурно, че ще играе срещу Матадора, добави: "Рафа е невероятен тази година. Няма какво повече да се каже.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови