Григор Димитров си уреди среща с Алкарас в 1/4-финалите на Куинс Клъб

OFFNews 22 юни 2023 в 21:20 2106 0

Тенис

Снимка Getty Images

Григор Димитров ще има тежък мач

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на трева от сериите АТП 500 в лондонския Куинс Клъб.

Българинът, който е шампион от 2014 година, изигра поредния си силен мач в последните седмици и надигра с 6:3, 7:5 поставения под номер 8 в схемата Франсиско Черундоло от Аржентина. Срещата продължи час и 29 минути.

В следващия кръг обаче Димитров ще бъде изправен пред високо препятствие, тъй като негов съперник ще бъде водачът в схемата и номер 2 в световната ранглиста Карлос Алкарас от Испания.

За да стигне до двубоя с Алкарас обаче Димитров трябваше да се справи с Черундоло и го направи повече от убедително. След равностойно начало на първия сет 32-годишният хасковлия стигна до първите две възможности за пробив за който и да е от двамата тенисисти в осмия гейм и още от първия път реализира брейка, с който поведе с 5:3. Минута по-късно той взе и сета на собствено подаване.

Подемът от последните три гейма в първия сет се запази и в началото на втория и Димитров реализира нов пробив, след който се озова с преднина от 3:1 гейма.

Тук настъпи единственото колебание в играта на българина, който допусна Черундоло да върне пробива.

Двамата печелеха подаванията си до 5:5, когато Димитров стигна до нови три възможности за пробив. Черундоло спаси първата с хубав сервис, при втората Димитров прати форхенд в мрежата, но при третата аржентинецът изпрати в аут едно воле от центъра на корта.

Озовал се на един гейм от победата българският ас не трепна и с мощен смаш реализира още първия си мачбол, за да запише четвъртата си поредна победа в Куинс Клъб. Той завърши мача с девет аса срещу един за аржентинеца, както и с 21 печеливши удара при само седем непредизвикани грешки.

С победата Григор Димитров си гарантира 90 точки за световната ранглиста и 60 145 евро от наградния фонд, който възлиза на 2 195 175 евро.

До момента Димитров и Алкарас имат два мача помежду, като и двата завършиха с двусетови победи на испанеца. Те обаче не са се срещали на тревна настилка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки