Григор Димитров се размина с първи финал за сезона

OFFNews 08 януари 2022 в 08:57 2421 0

Снимка Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пропусна възможност да се класира за финала на турнира на твърда настилка в Мелбърн (Австралия) с награден фонд 521 хиляди долара.

Поставеният под номер 3 в турнира българин загуби с 5:7, 6:7 (9) от американеца Максим Креси и няма да може да се изправи евентуално на финала срещу испанеца Рафаел Надал, който по-късно ще играе срещу финландеца Емил Руусувуори.

Мачът продължи 2:04 минути.

Това ще бъде първи финал на Креси в АТП турнир.

Американският квалификант надделя най-вече със силния си сервис, а след срещата сподели, че неговото вдъхновение и стил се дължат на играта на Патрик Рафтър. Той направи 17 аса в мача срещу 10 за Димитров и не допусна нито един пробив.

В първия сет всички вървеше гейм за гейм, но при 5:6 Григор загуби подаването си, като не успя да стигне до тайбрек.

Във втория всичко се повтори, като решаващи се оказаха 9-ият и 11-ият гейм. Димитров пропусна общо 5 точки за пробив в двата гейма, което не му позволи да вземе ценен аванс.

Още по-разочароващ за българина бе тайбрекът, когато Димитров успя да поведе с 6:3 и имаше 3 сетбола при два свои поредни сервиса. Той обаче загуби и двете подавания, а след това се остави да бъде изравнен.

След това Григор се бори, като спаси 3 мачбола на съперника си, но се предаде при четвъртия загуби с 9:11 гейма и мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews