Четири американки на 1/4-финал на US Open

OFFNews 05 септември 2017 в 09:09 2448 0

Представителката на САЩ Мадисън Кийс стана последната 1/4-финалистка на турнира от Големия шлем в Ню Йорк US Open. Поставената под №15 в схемата американка елиминира след сериозна битка украинката Елина Свитолина.

Поставената под №4 Свитолина имаше реален шанс да оглави класацията на WTA след края на турнира в Ню Йорк, но загубата от Кийс с 6:7 (2), 6:1, 4:6 я спря за атака на върха в ранглистата.

Така първата позиция може да остане в ръцете на настоящата лидерка в ранглистата Каролина Плишкова. Чехкинята обаче трябва задължително да достигне до финала.

С победата си Кийс зарадва американската публика, като стана четвъртата представителка на домакините на 1/4-финалите на US Open.

Останалите три нейни сънароднички, достигнали до фазата на последните осем са Винъс Уилямс, споменатата вече Коко Вандевег и Слоун Стивънс.

При мъжете големите фаворити Рафаел Надал и Роджър Федерер продължават без грешка.

Световният №1 Надал изигра най-силния си мач от началото на турнира и разгроми на 1/8-финалите украинеца Александър Долгополов с 6:2, 6:4, 6:1 за 1 час и 43 минути.

36-годишният Федерер пък запази шансове да се изкачи на първото място в световната ранглиста след края на последния за годината турнир от Големия шлем, след като на 1/8-финалите надигра поставения под №33 германец Филип Колшрайбер с 6:4, 6:2, 7:5.

Следващият съперник на Федерер е аржентинецът Хуан Мартин дел Потро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!