Битката за титлата на тенис турнира в Маями пряко по Mtel Sport 1

OFFNews 30 март 2018 в 17:48 9838 0

Големият финал на втория за годината ATP Masters 1000 турнир – този в Маями, ще е акцентът в уикенд програмата на спортните канали на Мтел. Решителният двубой за титлата започва в неделя от 20:00 часа и ще бъде излъчен пряко както по Mtel Sport 1, така и като pay-per-view на платформата ppv.mtel.bg.

След отпадането на тримата топ поставени – Роджър Федерер, Марин Чилич и Григор Димитров, шампионът от Индиън Уелс Хуан Мартин дел Потро е големият фаворит, но своите шансове имат и останалите трима полуфиналисти – Александър Зверев, Джон Иснър и Пабло Кареньо Буста.

Тенис турнирът в Маями е част от ATP тура от 1985 г. и впечатлява с големия награден фонд от общо почти 8 млн. долара. Най-много титли имат Андре Агаси и Новак Джокович – по 6 спечелени финала, следвани от Роджър Федерер с 3 успеха. Любопитна подробност е, че испанецът Рафаел Надал никога не е печелил титлата в Маями като има на сметката си цели 5 загубени финала.

Освен развръзката на големия тенис турнир в щата Флорида, спортните фенове ще могат да се насладят и на поредната доза дербита от Холандската Ередивизи.

В събота от 20:45 часа Mtel Sport 1 ще излъчи домакинския мач на лидера във временното класиране ПСВ Айндховен срещу тима на НАК Бреда. Домакините имат аванс от 7 точки на върха пред преследвача Аякс и трите точки са задължителни.

В неделния ден от 15:30 часа коравият тим на Грьонинген посреща Аякс и ще се опита да откаже гостите от Амстердам от шампионските им амбиции. Малко по-късно, от 17:45 часа, шампионът Фейенорд има наглед лесната задача да вземе три точки при домакинството си на Екселсиор. И двата сблъсъка от Ередивизи ще се излъчват пряко по Mtel Sport 1.

С оставащи броени дни до края на редовния сезон в НХЛ, всеки мач носи допълнителен заряд. Бостън Бруинс се бори с Тампа Бей Лайтнинг за първото място в Източната конференция и ще гони задължителен успех срещу Флорида Пантърс.

„Пантерите”, от своя страна, са се вкопчили в битка с тима на Филаделфия Флайърс за последното място, даващо право на участие в плейофите. Именно тимът на Бостън може да се окаже ключът към това кой отбор ще продължи напред в битката за Купа Стенли и кой ще отпадне. В събота от 20:00 часа Бруинс играят срещу Флорида, а по-малко от 24 часа по-късно, в неделя от 19:30 часа се изправят и срещу Филаделфия Флайърс. И двата сблъсъка могат да се проследят в реално време по Mtel Sport 2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови