Безплатно обучение по тенис за деца от 6 до 12 години

OFFNews 31 май 2022 в 11:32 3199 0

Тренировка по тенис на деца

Снимка БФТ

Тренировка по тенис на деца

Безплатно обучение по тенис за деца от 6 до 12 години осигурява програма "Тенисът - спорт за всички" на Българска федерация по тенис, осъществявана с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Тя ще се изпълнява от 35 клуба в 25 населени места в страната за осма поредна година.

Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията ще са не по-малко от един път седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис ще осигури цялата необходима екипировка и пособия за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - спорт за всички" са предвидени 12 регионални първенства до 8-, 10- и 12-годишна възраст. Преди тях ще се проведат и лагери на децата във възрастовите групи до 10 и до 12 г. Най-добре представилите се в регионалните първенства ще участват на три международни турнира и лагери, организирани от БФТ преди тях.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени в Програмата през 2022 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми - „Тенисът - Спорт за всички" - същност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови