Австралийската тенис звезда Ник Кирьос призна, че е нападнал бившата си приятелка и избегна присъда

OFFNews 03 февруари 2023 в 08:40 5021 1

Ник Кирьос

Снимка Getty Images

Ник Кирьос

Австралийската тенис звезда Ник Кирьос призна, че е нападнал бившата си приятелка Киара Писари и избегна получаването на присъда за това.

Кирьос е страдал от тежка депресия, мисли за самоубийство и безсъние в миналото, заяви психолог пред съда в петък, когато австралийската тенис звезда се призна за виновен пред Магистратския съд на Австралийската столична територия, че е бутнал бивша приятелка на земята преди две години, пише АП.

Случаят е от 10 януари 2021 г. Двамата се карали на улицата в Канбера, когато той я блъснал и тя паднала на тротоара. Кирьос си тръгвал от апартамента ѝ в предградието Кингстън към 22 ч. Той се бил извикал кола на Uber, но Пасари застанала на пътя му и шофьорът не можел да потегли при отворена врата. В крайна сметка Кирьос избутал раменете на Пасари назад с отворени длани, в резултат на което тя паднала на тротоара и си одраскала коляното, според договорените факти, прочетени пред съда.

Пасари е подписала полицейска декларация, в която твърди, че нападението е извършено 11 месеца по-късно, след като връзката им била приключена.

Магистратът Джейн Кембъл не регистрира присъда срещу Кирьос, защото престъплението е в долната граница на сериозността за обикновено нападение и не е умишлено. Кембъл го описа като акт на "глупост" и "разочарование".

"Разпореждам се с вас по същия начин, по който бих се разпоредила с всеки млад мъж в този съд. Вие сте млад мъж, който по случайност удря топката за тенис особено добре" - отбеляза Кембъл.

Кирьос, който използваше патерици след неотдавнашна операция на лявото коляно, не разговаря с репортерите, когато напускаше съда, но направи изявление чрез мениджърската си компания.

"Уважавам днешното решение и съм благодарен на съда, че отхвърли обвиненията без присъда - заяви Киргиос. - Не бях в добро състояние, когато това се случи, и реагирах на трудната ситуация по начин, за който дълбоко съжалявам. Знам, че това не беше нормално и искрено съжалявам за болката, която причиних.

Животът може да изглежда непосилен. Но открих, че получаването на помощ и работата върху себе си ми помогнаха да се чувствам по-добре и да бъда по-добър".

Психологът на Кирьос Сам Боренщайн декларира писмено, че Кирьос е страдал от дълги депресивни епизоди в миналото и е използвал алкохол и наркотици, за да се справи. Психичното му здраве е довело до импулсивно и безразсъдно поведение.

Адвокатите на Киргиос бяха поискали обвинението в нападение, свързано със събития отпреди две години, да бъде отхвърлено по причини, свързани с психичното здраве, но молбата беше неуспешна.

Настоящата му партньорка Костин Хаци написала в характеристиката си, че не е имала притеснения от насилие във връзката си. Хатци беше сред поддръжниците на Киргиос, които седяха зад него в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22546

1

dolivo

03.02 2023 в 08:44

Стандартно, агресора се изкара жертва на депресия, за да си оправдае поведението и да предизвика съчувствие

Да си плати като поп и да внимава мъжкарчето как си вее байряка