Адриан Андреев отпадна на полуфинала на младежкия Мастърс в Китай

OFFNews 27 октомври 2018 в 10:12 1307 0

Младият ни талант Адриан Андреев отпадна на 1/2-финалите на младежкия турнир от сериите "Мастърс" в китайския град Чънду. Той загуби от американеца Брандън Накашима, който стигна до успеха след 7:6(4), 6:3.

Адриан започна по-добре срещата и първи стигна до пробив за 2:1. При 4:2 Накашима направи рибрейк, но Андреев отговори с нов пробив за 5:4. В крайна сметка всичко се реши след тайбрек в който нашенецът взе само четири точки и се оказа от губещата страна.

Вторият сет започна прекрасно за янкито и Брандън проби още в първия гейм, а след това успя да затвърди пробива си. Американецът на практика уби каквато и да е интрига в този мач след втори пробив в сета, който дойде в петия гейм.

Адриан намери сили да върне един от пробивите и да намали изоставането си на 3:4, но неговият противник проби отново в деветия гейм и така спечели срещата.

Все пак достигането до полуфинал на Адриан е феноменално постижение, с което той може да бъде горд. Предстои му още един мач на турнира – за третото място.

На него той ще се изправи отново срещу първенеца от групата му и водач в ранглистата Чун Цън или срещу световния №2 – олимпийския шампион Хуго Гастон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови