83-ата в света спечели US Open

Слоун Стивънс прибра чек за 3,7 милиона долара и се замисли за отказване

OFFNews 10 септември 2017 в 08:19 4850 4

Снимка Ню Йорк Таймс

Голям спортист се става само на големи състезания. Доказа го световната №83 в тениса Слоун Стивънс, която сензационно спечели Откритото първенство на САЩ.

На финала 24-годишната американка победи №15 в схемата Мадисън Кийс с 6:3, 6:0 само за час. Постижението може да бъде наречено феноменално, тъй като преди два месеца Стивънс бе извън първите 900 в ранглистата. Тя имаше едва пет спечелени турнира в кариерата и нито един тази година.

Американката направи едно от най-забележителните завръщания след11 месеца извън игра заради травма. "Казах на Мадисън, че след този успех трябва да се откажа, защото никога няма да мога да го надмина," заяви при награждаването шампионката.

"Слоун е един от любимите ми хора. Ето защо, ако трябва да губя от някого, то нека е срещу нея. Радвам се, че се получи така," заяви джентълменски и Кийс.

Шампионката ще се изкачи до №17 в подреждането на WTA. За успеха си Стивънс ще получи 3,7 милиона долара, а дотук в кариерата си бе спечелила общо 4,5. Освен това Стивънс като част от топ 20 няма никакви точки за защита до август 2018-а година и може само да прогресира.

На трибуните се събра елитът на Америка, като забележително беше присъствието сред обикновените зрители на Бил Гейтс. Тази вечер е финалът при мъжете, излизат Рафа Надал и Кевин Андерсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

10.09 2017 в 09:34

След като единия брат Уилямс вече е за пенсия, а другия някак си забременя и успя да роди, то тази явно ще бъде новата назобена звИзда на американския тенис.
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл