Украйна потопи два десантни катера на Русия

OFFNews 02 юни 2022 в 11:36 3472 2

Десантен катер

Снимка УКРИНФОРМ

Украйна твърди, че е унищожила два такива катера на руснаците.

Украинската армия е унищожила два десатнти катера на Русия в района на Днепро-Бугския лиман, плитък залив в който се вливат Днепър и Буг, съобщи оперативното командване "Юг" на Въоръжените сили на Украйна, цитирано от Укринфо. По информация на командването военните съдове на противника са били унищожени от ракетно-артилерийска част на ВСУ. Руснаците били скрили двата бързоходни катера в плитчините на лимана в готовност за използването им за диверсионно-разузнавателни действия.

В същото време броят на корабите в Черно море, които представляват заплаха за нанасяне на ракетни удари се е увеличил на три, докато десантни няма, коментират от оперативно командване "Юг". Руснаците са изтеглили на буксир до Севастопол два "удавника", както ги наричат украинците - два катера "Раптор", уцелени от украинската армия в района на Змийския остров, с надеждата да ги реанимират и да ги върнат обратно в боя. Общо на южното направление на фронта Украйна е унищожила 21 бойци на руската армия, една зенитна и една самоходна артилерийска установка (САУ), четири танка Т-72,четири единици бронирана техника, три автомобила, три безпилотника и три полеви складове за боеприпаси.

Липсата на достатъчно сили руснаците компенсират с авиационен и артилерийски обстрел, тъй като по южните рубежи руската армия има проблем с попълнението за комплектация на нови ударни групи, твърдят от "Юг".

През изминалото денонощие с касетни бомби и 203-милиметрови снаряди са обстрелвани жилищни райони на Николаев и обекти от промишлената инфраструктура. За стрелба по Николаев са използвани САУ 2С7 Пион и реактивни системи за залпов огън "Ураган".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

02.06 2022 в 13:45

"двата удавника...с надежда да ги реанимират." Тя държавата ум отдавна е в реанимация и все по-зле ще става. Когато едно бясно животно умира, то става злобно и опасно. Докато умре.
 
X

Подкастът на OFFNews