Quantcast

Украйна е готова за въвеждане на военно положение

Сергей Антонов Последна промяна на 21 януари 2015 в 08:59 5211 27

Снимка пресцентър на АТО

Решението за въвеждане на военно положение в Украйна е подготвено, но за сега няма да бъде предприета подобна стъпка. Това заяви председателят на парламентарната комисия за национална безопасност и отбрана в украинската Рада Сергей Пашински.

„Всички необходими решения за военното положение в страната са разпечатани, подписани и запечатани в пликове. Ако, не дай си боже, в Черниговска или Харковска област се появи поне една батальонно-тактическа група, ще бъде обявена война на Русия, но това не е сценарий за който да мечтаем”, коментира Пашинкий в ефира на „Канал 5”

Според него въвеждането на военно положение в дадения момент няма да даде на Украйна никакво преимущество, защото, от гледна точка на мобилизацията на населението и въоръжението му, няма да промени нищо.

Съществува риск Международният валутен фонд да не отпусне така нужната помощ на Украйна, която тогава ще бъде със статут на воюваща страна.

На 20 януари щабът на антитерористичната операция в Украйна съобщи за предвижване на на три батальонно-тактически групи на Въоръжените сили на Руската федерация на територията на страната.

Във връзка с усложнената ситуация в страната, президентът Порошенко съкрати своята визита в Швейцария.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2015 в 23:39

Шуткодеров. Това което твърдиш за нарушаването на примирието, за т.н. опълченци ли се отнася. Много обичате да нарушавате поети ангажименти, и накрая други да обвинявате в това, което сте нарушили. В случаят е. Кой ми сра в гащите. И като говориш за нарушители, говори за т.н. опълченци, чисти руски наемници, убиващи в Източна Украйна, а не за украинската армия. МВФ нямала била да отпуснела заем. Кусур голям че няма да отпуснела заробващ заем. Украинците и така се справят ритайки разните им там опълченски задници на поразия, та за това е тази невероятна злоба и омраза.

22.01 2015 в 20:01

Ами да, србите да напускат!!! Тяхната територия не е там, те са били само малко на юг от београд, цяла южна србиjа е България!!!
Србиjа трябва да изчезне от картата... Българите, Хърватите и Унгарците ще ги изрежем...
россия също някой ден ще изчезне...

22.01 2015 в 19:39

ПУТКОдеров, какво си правил в Косово???
Да не би да си се борил за велика србиjа???
Руснаците и србите са най долните народи!!! Тяхната история са само грабежи, подли ходове и мръсни игри!!!
А за въпроса за Украйна, ти чувал ли си за голодомора???
Или тая дума ти влиза през едното ухо и ти излиза през другото???Тези "опълченци" са преселници, на мястото където живеят, там по рано са живеели Украинци!!!

21.01 2015 в 16:46

Нищо незаконно или неморално.


21.01 2015 в 16:20

Кънчо, ко си правил в Косово?

21.01 2015 в 16:03

102!
Хоп! Още една орка!

102, 102, 102, 102...
чесън къде си бе съдран?
айде раздуй "далаверата" с косово? Какво за ООН-то там?
ООН-е им "разреши" на американците да си направят ООД-е ли?

21.01 2015 в 15:56

Аз пък си мислех, че това в Източна Украйна е гражданска война. Блядските мурзилки и тролове защо забравиха тази опорна точка... Бива ли? Хуйлов им спира пицата (без коричка) и рублите (75 за 1 евро). Сега ще има да вият на умрЕло. Иначе най-лесно за мурзилките е да постъпят в руско-съвеЦката армия, има и такава велика опция, или да заминат за Сибир или Кавказ (там цари православие, хармония и високи духовни ценности). Наздраве мурзилки, заслужете си надника от 56 рублей, но си носете вазелин

21.01 2015 в 14:36

Иначе като не става на фронта си намират други "виновни"

Лустрация по укропитекски:

http://youtu.be/EqJVJtkV50Y

шефа на театъра.


21.01 2015 в 14:27

По същество по темата:
"Съществува риск Международният валутен фонд да не отпусне така нужната помощ на Украйна, която тогава ще бъде със статут на воюваща страна."

МВФ прекратява/замразява всякакви програми във воюващи страни. Затова и не е обявено "военно положение" дори и частично в двете области.
От друга страна е изключително цинично поведението на укро-фашисткото правителство. Прекратяват премирието, обстрелват, провалят срещи, отхвърлят всякакви призиви за изтегляне на тежката техника от района на военните действия и като ги нагънат... като паднат 20-тина танка фира и сами тичат да искат примирие.
Отделно, че артилерийските обстрели и танковата атака ОТНОВО идват в навечерието на голям християнски празник!еврогейското укро-атлантиче сополив паси стиска ли му да се изправи отново пред камерата с репликата си "Майната му на православието!"?
От "америкос фор булгаристан" готови ли са да организират такъв пърформанс? Може и в Червената къща, на фона на имитация на хомосексуален полов акт с подрастващи момченца.

21.01 2015 в 14:15

Абе ша та еба в тъпата фуражка бе чеснов комат!
Отидете на място в Косово. Е? Като съм бил там КАКВО ЩЕ МИ КАЖЕШ? Давай да те чуя?
Към август 2014 86% от сръбското население на областта след военните действия, ПОВТАРЯМ ЗА ТЕБ ФАТМАК, 86% ОТ РЕГИСТРИРАНОТО НАСЕЛЕНИЕ със сръбски етнос е напуснало границите на областта.
Кажи ми нищо друго дето не знам?


Ей то бива да си тъпак и дървен философ ма твоето минава всякакви граници. Тебе до Псаки да те сложим оная ше се засрами и почервенее като турска кадъна дето са дошли да я искат за снаха.
Йончев, стига си се лигавил и виж направи нещо да не се прескачаме с онова твойто мекере дето пише от мое име. Тури му там един апостроф в името или дупето и да миряса.