Финансовият министър на САЩ: Ние ще сме виновни, ако Украйна загуби войната

OFFNews 06 декември 2023 в 08:59 2196 2

Йелън

Снимка БТА/АП

Джанет Йелън.

Министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви вчера, че Съединените щати "ще бъдат отговорни за поражението на Украйна", ако Конгресът на САЩ не успее да одобри последното искане от администрацията на президента Джо Байдън за многомилиардна помощ за финансиране на разкъсваната от война страна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Йелън заяви пред репортери по време на пътуване до Мексико, че финансирането - по-специално за общия бюджет на Украйна - е "изключително важно" и е предпоставка за запазване продължаването на подкрепата на Международния валутен фонд за Украйна.

"Говорила съм с членове на Конгреса, мои колеги също. Мисля, че те разбират това, че ситуацията е тежка и ние можем да се държим отговорни за поражението на Украйна, ако не успеем да осигурим необходимото финансиране за Украйна и аз включвам пряка бюджетна подкрепа, защото това е от съществено значение", каза Йелън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

2

Johnny B Goode

06.12 2023 в 12:58

Явно им е трудно на някои реднекове да вдянат, че ако допуснат Украйна да загуби, никой по света няма да ги бръсне вече за нищо.
Оня лудия може да си повтаря "make America great again" , ама и Кимчето ще му се подиграва.

10298

1

AntiZ

06.12 2023 в 09:01

“Финансовият министър на САЩ: Ние ще сме виновни, ако Украйна загуби войната"
...А, здрасти!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки