Разгадай го по дрехите

ОFFNews 04 януари 2017 в 14:51 4335 0

Облеклото често се смята за външен израз на същността на човека. И тъй като жените по дефиниция са по-грижливи по отношение на външния си вид, по-лесно е да се чете същността на мъжа по дрехите му. Неслучайно един от най-важните съвети при явяване на интервю за нова работа е как да подберем облеклото.

Вариациите от мъжки дрехи не са чак толкова много, както при женските. Но неизменно се открояват стандартните стилове: спортен, небрежен и официален.

Ако не сте ученик, имащ час по физическо възпитание, или не отивате да тренирате, най-добре зарежете спортния стил.

Неслучайно името му е такова – той е предназначен за спорт. Анцузи, широки панталони и раздърпани тениски, всички те са се настанили в гардероба и ежедневието на много съвременни мъже, но обличайки ги, те не показват нищо друго, освен неглижиране на ситуацията и несериозно отношение към мястото и хората, с които се срещат. Оправданието е, че удобството е на първо място, но колко удобно ще се чувствате по анцуг в ресторанта, обграден от изискани дами и господа в официални дрехи?

Разбира се, не всеки ден е чак толкова специален, че да си сложим костюма, затова пазарът предлага разнообразие от мъжки дрехи в по-небрежен стил, които не говорят за неуважение и безотговорност. Тук се включват дънките, спортно-елегантните панталони, вариациите от тениски, неформални ризи и други. Понякога, в съчетание с някой по-елегантен атрибут, се получава така нареченият официален стил.

Когато събитието, на което отивате, не е строго формално и не се изисква пълно снаряжение със сако и вратовръзка, двата стила могат да се комбинират. Дънки с цветно сако, панталон с бяла тениска или разчупена риза внасят известна доза елегантност дори в ежедневието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови