ASUS TUF Gaming FX505: Надежден гейм спътник

ОFFNews 17 декември 2018 в 18:04 4592 0

ASUS продължава да залага сериозно на гейминг решенията при преносимите компютри като едно от най-новите попълнения на компанията в тази насока е ASUS TUF Gaming FX505. Серията се отличава с подсилено шаси от пластмаса или метал и отговаря на изискванията за издръжливост на американската армия. Благодарение на това, лаптопите могат да издържат повече от стандартните предложения в неблагоприятни условия, а и на някои слаби неволни удари.

Издръжливостта може да се окаже един доста добър бонус към мощните параметри и богатата палитра от функционалности, които предлага серията.

На първо място ще се спрем върху хардуерната конфигурация, която е крайъгълен камък за всяка гейминг система. Започвайки от централния елемент в нея, това е избор между Intel Core i7 8750H или i5 8300H процесор, които са от актуалното осмо поколение продукти на компанията. Продължаваме с възможността за до 32GB RAM и сторидж опции до 1TB HDD и до 512GB SSD. Изборът на видеокарта също е сред мощните предложения - NVIDIA GeForce GTX 1050/1050Ti/1060.

За да можете да се насладите на гейминг без накъсване е налична опция за екран с честота на опресняване 144Hz и диагонал 15.6“. Резолюцията е Full HD, а страничните рамки около дисплея са изтънени. Освен това, панелът възпроизвежда до 100% от sRGB цветовата гама.

По отношение на портовете, серията предлага комбиниран аудио жак, Type-A USB 2.0, 2 x Type-A USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1), RJ45 LAN и HDMI портове. Безжичното свързване е обезпечено от Wi-Fi 802.11ac с Wave 2 технология, предлагаща скорости на трансфер до 1.7Gbps. Това е с 12X по-висока скорост от стандартните 802.11b/g/n решения. Конфигурацията от 2x2 MIMO антени позволява до 30% по-широко покритие спрямо 1x1 решенията.

Звуковата система се състои от 2W стерео говорители с поддръжка за DTS Headphone: X технология. Цялостната мултимедийна визия се допълва от клавиатура с опционална RGB подсветка, която е позната от предходни серии на ASUS. WASD бутоните са подчертани. Можете да персонализирате ефектите и цветовете на подсветката чрез специално приложение. Батерията е 4-клетъчна с капацитет 2526 mAh и предоставя прилична автономност, но не разчитайте да играете дълги часове без да сте вързани към електрическата мрежа.

В софтуерно отношение се предлагат опции за Windows 10 Pro или Windows 10 Home като нашата препоръка е да заложите на модел с лицензирана операционна система.

И изцяло в традицията на ASUS, охладителната система е специално проектирана за оптимална ефективност. Тя се състои от два вентилатора, специални отвори в долната част на конструкцията и противопрахови тунели за извеждане на натрупващите се частици. Можете лесно да регулирате скоростта на вентилаторите в три степени.

ASUS TUF Gaming FX505 ще отговори на гейминг нуждите ви със стил и издръжливост. Параметрите, които предлага серията са достатъчни, за да можете да се насладите на гладък гейминг в голяма част от съвременните гейм заглавия. Подсилената конструкция и ефективна охладителна система гарантират дълъг живот на системата в оптимално качество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието