Трудна победа за Димитров над Вердаско на China Open

ОFFNews 29 септември 2014 в 16:23 3166 0

Първата ни ракета Григор Димитров победи трудно испанеца Фернандо Вердаско в първия кръг на China Onen с 6:1, 3:6 и 6:3 след час и 35 минути игра.

Вердаско започна мача много трудно и загуби първия сет само с един спечелен гейм. Вероятно на играта му е повлияла и новината за кончината на бащата на приятелката му, който почина тази сутрин.

50 секунди трябваха на Григор, за да вземе първия гейм от мача с 40:0, в който Вердаско избра да посреща. След двойна грешка на Вердаско Димитров проби съперника си и взе още първия му сервис гейм в мача. Третият гейм бе по-оспорван, но българинът не допусна пробив и резултатът бързо стана 3:0. След поредни грешки, включително втора двойна, Вердаско подари и четвъртия гейм на българина. Без проблем той взе и следващия гейм за 5:0. 15-ина минути след началото на мача 30-годишният испанец бе принуден да сервира за оставане в първия сет и съумя да спечели подаването си. Григор обаче взе и своя сервис гейм и сетът приключи с резултат 6:1 в полза на българина.

Вторият сет бе далеч по-оспорван и в крайна сметка победата в него бе за 30-годишния испанец. Вердаско започна силно и затвори първия си сервис гейм, без да даде и точка на българина. Димитров взе трудно подаването си срещу 188-сантиметровия си съперник, като обърна резултата от 40:15. Двамата печелиха геймовете си до 3:2, когато испанецът проби и поведе с 4:2. Седмият гейм бе изключително оспорван, а едно от разиграванията продължи 23 удара. В крайна сметка испанецът надви и затвърди преднината си с 5:2. Следващият гейм бе значително по-лесен за Григор, той намали преднината на 5:3, но в крайна сметка сетът завърши с резултат 6:3 за Вердаско.

В третия сет двамата тенисисти печелеха подаванията си до шестия гейм, когато Григор проби за 4:2. Григор спечели следващия, много оспорван, гейм, който продължи почти 8 минути. Следващият гейм бе за Вердаско, но Димитров затвори сета и мача със следващия гейм и резултат 6:3.

Победата му донесе 45 точки за световната ранглиста.

23-годишният Димитров е №5 в основната схема на турнира и №10 в света. Най-доброто класиране на българина до този момент е №8 от август тази година. Вердаско не е поставен в основната схема на China Open. Той е бил №7 испанеца е №7 през 2009 г.

Досега Димитров и Вердаско са играли веднъж, миналата година, когато испанецът спечели със 7:6 (3), 5:7, 7:5.

Димитров ще срещне победителя от мача Жулиен Бенето (Франция) - Пабло Андухар (Испания). При победа, на четвъртфинал Димитров може да се изправи срещу световния №1 Новак Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови