Цвети Стоянова на бенефиса на ансамбъла

OFFNews 11 октомври 2016 в 15:50 29514 0

Гимнастичката Цветелина Стоянова, чиято трагедия разтърси България това лято, ще вземе участие в бенефиса на ансамбъла ни на 17 ноември в зала "Арена Армеец" в София.

Това категорично обяви президентът на БФХГ Илиана Раева на официалната пресконференция преди очакваното с повишен интерес събитие.

Стоянова се възстановява след падане от шестия етаж. Специалистите в "Пирогов" се пребориха за живота й и тя вече е подложена на рехабилитация. Стоянова пропусна олимпийските игри в Рио, където вместо нея излезе резервата Любомира Казанова. Въпреки труса, момичетата се пребориха за бронзов медал, с което сложиха по блестящ начин точка на кариерите си.

В дните след олимпиадата се появява идея за организиране на бенефис, приета възторжено от Илиана Раева. Под прожекторите ще застанат не само гимнастичките Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова, а и всички свързани с тях през годините хореографи, физиотерапевти, доктори, дизайнери на трика, автори на музиката, психологът на отбора и др.

Датата 17 ноември е случайно избрана, но първата асоциация е за успеха на футболистите ни на този ден през 1993 г. в Париж над Франция. Повечето от момичетата дори не са били родени тогава, а треньорката им Ина Ананиева сподели съвсем бегъл спомен. Не така стоят нещата с Раева, чийто съпруг - бившия футболист Наско Сираков, стана част от незабравимото американско лято.

"Както тогава Пеневата чета беше отборът, който обединяваше нацията, така тези момичета изпълниха същата роля по време на олимпиадата. Затова и заглавието на бенефиса им е "Отборът". Ще бъде красиво, незабравимо и със сигурност ще плачем много", каза още Раева.


Зад реализацията на проекта застават продуценти с огромен опит, които стоят и зад бенефиса на големия ни гимнастик Йордан Йовчев. Квадратният състезателен килим ще бъде нещо като мултимедиен светещ екран, а билетите за представлението вече са на 90 процента изчерпани.

Вече има запитвания от другите ни големи градове за гостуване, но няма нищо официално. Шоуто ще бъде заснето и излъчено като празничен подарък около Коледа в ефира на националната телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови