Спортният министър се кани да остави федерации без лицензи

OFFNews Последна промяна на 17 май 2022 в 21:40 2283 1

Радостин Василев
Спортният министър връчи награди на 10 талантливи деца в Плевен.

Утре ще отнемем лиценза на една федерация. Ще го обявим публично като в продължение на това ще има още федерации без лиценз, но наистина има злоупотреби, които са много сериозни и аз няма да ги оставя.

Това обяви в Плевен министърът на младежта и спорта Радостин Василев, но не пожела да разкрие коя ще е федерацията.

Той добави, че се подават сигнали за нарушения към различни институции според злоупотребите, за които става въпрос. Има сигнали и към прокуратурата, и към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", към полицията и следствените органи.

"В този сектор трябва да има възмездие за разрухата, която се е случвала", подчерта министърът, цитиран от БТА.

"Има федерации, които имат проблеми с това как отчитат разходването на средствата, отпуснати от държавата. Това са федерацията по биатлон, по шахмат. Имаме федерации, които още при встъпването ми в длъжност са със забрани за провеждане на състезания и мероприятия. Една от тях е федерацията по автомобилизъм, както и такива, които са с чисто вътрешни управленски и юридически спорове", каза още министърът.

"Трудно е да научим федерации, които дълги години са работили в ситуация на административен и документен хаос, да спазват правилата, но мисля, че се научават", категоричен бе той.

Министър Радостин Василев бе в родния си Плевен по повод спортен празник за хора от всички възрасти, организиран от общината. Той връчи наградите на десет талантливи плевенски деца с изяви в областта на спорта, науката и изкуството. От Плевен бе даден и стартът на Националната кампания "10 причини младите хора да останат в България", чийто патрон е Василев.

Всички новини
Най-четени Най-нови
X