Синът на Михаел Шумахер влиза във Формула 1

Мик Шумахер ще кара за тима на Haas от следващия сезон

OFFNews 02 декември 2020 в 14:44 6885 0

Мик Шумахер

Снимка Haas F1 team

Мик Шумахер, синът на седемкратния световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер, тръгва по стъпките на баща си и чичо си Ралф. 21-годишният пилот ще дебютира в следващия сезон на надпреварата, в американския отбор Haas.

От Haas заявиха, че са подписали дългосрочен договор с германския пилот и той ще кара за тях поне два сезона. Шефът на Haas Гюнтер Щайнер сподели, че Шумахер е спечелил възможността да се присъедини към тима, благодарение на много доброто си представяне във Формула 2.

Съотборник на Шумахер-младши ще бъде друго ново име в редиците на Ф1 - Никита Мазепин. Руснакът ще е и водещ пилот на тима.

Мик Шумахер заяви, че влизането му във Формула 1 е "сбъдната мечта, която преследвам от тригодишен". Пилотът се състезава в момента във Формула 2, където води в генералното класиране. Също така е и член на академията на Ferrari за млади пилоти, а от легендарния италиански тим заявиха, че се надяват евентуално един ден той да кара за тях във Ф1.

Дебютът на младият талант в Световния шампионат идва точно 30 години след старта на кариерата на баща му в белгийската Гран при през 1991 г. Легендарният Михаел Шумахер е сред най-великите пилоти във Формула 1, с 91 спечелени състезания и 9 световни титли. Последният му рекорд бе изравнен едва тази година от Люис Хамилтън. Ще ви припомним, че Михаел пострада при инцидент със ски през 2013 година и оттогава състоянието му е тежко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика