Северна Корея плаши с 200 като Меси

OFFNEWS 15 ноември 2016 в 13:11 3524 2

Поредна амбициозна цел обяви комунистическият режим в Северна Корея.

След като вече не се страхуват да отправят военни предизвикателства на САЩ и съседите си от Южна Корея, властите в Пхенян планират и световна доминация във футбола.

За целта в страната беше основана футболна академия с амбициозната цел да създаде поколение от изключителни таланти. "Тренираме нашите юноши, за да станат по-добри дори от играчи като Лионел Меси", заяви шефът на школата в Пхенян Ри Ю-Ил. Въпросното футболно училище отвори врати през 2013 година и се нарича Pyongyang International Football School.

"Засега целта е ограничена до това да доминираме в Азия, а след това се надяваме в близкото бъдеще да постигнем превъзходство и в глобален мащаб", добави Ю-Ил, чийто баща е един от героите на Северна Корея от световното през 1996 година, когато азиатците достигат четвъртфинал.

В момента школата се подготвят 200 деца на възраст от 9 до 15 г., като 40% от тях са момичета.
В същото време обаче селекционерът на мъжкия тим на Северна Корея Йорн Андерсен не е чак такъв оптимист и може би ще се прости с поста си.

"Не мисля, че страната може да има своя Меси, но пък е в състояние да изгради добри играчи за стандарта на Азия", коментира роденият в Норвегия специалист.

"Има талантливи играчи, но те не познават друг футбол освен севернокорейския, просто защото не ги пускат навън", коментира Андерсен.

Корейски клубове страдат от международното ембарго заради ядрените опити на режим. През март ФИФА обяви, че не може да преведе 1,7 милиона долара по програма за солидарност на Северна Корея именно заради санкциите. От това пострада директно Pyongyang International Football School, което е стартирало под егидата на ФИФА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12007

2

Хараламби

17.11 2016 в 14:24

Т'ва international само леко ме озадачава? Само от други страни ли ще приемат "кандидати", или и извънземните като дойдат ще могат да се пробват?
 
X

Да помогнем на украинските деца!