Руските хакери с нова порция разкрития

OFFNews 26 ноември 2016 в 14:03 9735 1

Руската хакерска група Fancy Bears е достигнала до нова порция документи за евентуални злоупотреби с допинг на американски спортисти.

Според публикация на "Гардиън", хакерите са получили достъп до кореспондеция на представители на световната антидопингова агенция УАДА и представители на американската антидопингова агенция. В документите се съдържала информация за няколко американкски спортисти, които дали странни резултати при взетите им кръвни проби.

Двама от тях били атлети, които приемали кокаин, за да отслабнат за Игрите в Рио де Жанейро през лятото. За друг американски спортист пък се прави предположението, че му е била преливана кръв непосредствено преди финал на олимпиадата.

Това е поредна публикация на хакерите, които преди това извадиха списък с имената на спортистите, които са имали разрешение от УАДА да употребяват препарати от забранителния списък.

От УАДА приеха спокойно поредната атака от хакерите.

"Това е просто опит да се дискретира агенцията и цялата борба с допинга преди излизането на поредния доклад на комисията Макларън, който съдържа сериозни нарушения", коментираха от УАДА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови