Протести блокираха Сао Пауло преди откриването на Световното

OFFNews 09 юни 2014 в 17:19 3523 1

Снимка Архив

Протест в Бразилия

Малко преди началото на Световното първенство по футбол в Бразилия Сао Пауло продължава да бъде център на протести.

Бразилските полицаи отново са използвали сълзотворен газ срещу протестиращите. Демонстрантите бяха блокирали от понеделник сутрин централна улица във финансовата столица на страната. Те започнаха да палят контейнери за смет и това наложи намесата на полицията.

Протестът беше организиран от работници в метрото на Сао Пауло, които стачкуват с основното искане заплатите им да бъдат увеличени с 12,2%.

Бразилският президент Дилма Русеф заяви, че няма да позволи провеждането на демонстрации и протести, използващи насилие за постигането на целите си, които да помрачат Мондиала.

Русеф няма да присъства на мача на откриването на Световното първенство между Бразилия и Хърватия, който е на 12-и юни от 23 часа в Сао Пауло на стадион „Коринтианс Арена“.

Това се случва, за да се намали напрежението около Мондиала и да не се предизвикат сблъсъци.

Президентът на Бразилия ще бъде заменен от спортния министър на страната Алдо Ребело, който ще изнесе крачка реч и ще открие Световното първенство заедно с президента на ФИФА Сеп Блатер.

Националният селекционер на Бразилия Луиш Фелипе Сколари вече призова сънародниците си да прекратят протестите по време на Мондиала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови