Поглед отвътре: Бразилия изживя най-лошия си кошмар

Домакините победени на родна земя

Андре Оливейра 09 юли 2014 в 10:55 27842 12

Андре Оливейра

@andreufmg, специално за OFFNews

БЕЛО ОРИЗОНТЕ, БРАЗИЛИЯ- Една историческа вечер. Никога не се е случвало нещо подобно, още от първия удар на футболна топка преди повече от век. Страховитите германци събориха, смазаха и прегазиха бразилския тим, който се разпадна на парчета в един изумителен и унизителен мач. Опустошителната загуба на Бразилия с 7:1 е най-тежкото поражение във футболната история на нацията, но и най-лошата загуба на страна домакин в историята на Световната купа.

Хората първо отказваха да повярват, а след това дойде срамът. И накрая - болка, сълзи и унижение. Стадион "Минейрао" беше смълчан, както беше "Маракана" преди 64 години, когато 200 000 зрители бяха сломени след загубата на Бразилия от Уругвай, по време на финалния мач на световното първенство през 1950 година.

Въпреки това никой не можешел да предвиди или дори да си представи начина, по който полуфиналът на Мондиал 2014 ще свърши. Историческият резултат 7:1 ще бъде запомнен като голяма изненада за целия свят. Мечтата свърши - само за един болезнен миг - макар че краят на мача бе облекчение за една нация, поставена на колене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!