Основни футболисти на Гана изгонени от състава преди най-важния мач на отбора

ОFFNews 26 юни 2014 в 16:51 3526 0

Кевин-Принс Боатенг и Съли Али Мунтари с екипа на Гана

Бившите съотборници в италианския Милан Кевин-Принс Боатенг и Съли Мунтари бяха отпратени от лагера на Гана на Мондиала в Бразилия заради дисциплинарни нарушения.

Часове преди най-важния и последен мач на Гана срещу Португалия от група "G" на Световното първенство африканците се лишиха от двама от най-важните си футболисти заради нарушения на правилника на отбора.

Само задължителна победа в мача срещу тима на Пауло Бенто може да класира ганайците в следващата фаза, но тази задача ще бъде още по-трудна без двама от най-опитните футболисти и след скандалите около състава.

Мунтари, настоящ футболист на Милан, и Боатенг, който е част от немския Шалке 04, са отстранени от националния отбор на Гана за неопределено време.

Западни медии съобщиха, че причина за отстраняването на Съли Али Мунтари е посягане над Моузес Арма Паркър, който е част от ганайския щаб на Световното първенство, докато Кевин-Принс е обидил треньора на тима Квеси Апиа.

Информацията бе потвърдена от изявление на Футболната федерация на Гана, което гласи:

"Решението на наказанието на Мунтари бе взето след непредизвикана физическа атака на футболиста над член на Футболната федерация на Гана - г-н Моузес Арма, във вторник 24 юни."

"Решението за незабавно отстраняване на Кевин-Принс Боатенг от националния отбор бе взето след като футболистът вулгарно е обидил селекционера на отбора Квеси Апиа."

Бившият халф на Портсмут, Милан и Тотнъм потвърди лаконично информацията пред Sportbild и заяви:
"Да, напускам. Вече не съм част от националния отбор."

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови