Само много голове и задължителна победа могат да класират Португалия на 1/8-финалите

Деян Спасов 26 юни 2014 в 15:54 1796 0

След разочароващия старт на Мондиала, отборът на носителя на Златната топка Кристиано Роналдо днес се изправя пред тежка задача, за да стигне следващата фаза на надпреварата в Бразилия.

В битка за второто място в група "G" излизат три отбора, от които само САЩ държи съдбата си в свои ръце.

Задължителна победа срещу Гана и задължителна победа на Германия над САЩ са условията за място на осминафиналите за Португалия.

При минимална победа с един гол на страната от Иберийския полуостров обаче, мачът между Германия и САЩ трябва да завърши с победа на немците с пет или повече гола.

Предвид малката вероятност за подобен развой, тимът на селекционера Пауло Бенто трябва да излезе с офанзивна тактика и да търси победа с много голове, както и разбира се да стиска палци за поне минимална загуба на американците в другия двубой от групата.

Евентуален провал на Португалия и победа на Гана в мача между двата отбора също отваря вратата за класиране в осминафиналната фаза за африканците. Условието за тях обаче е поне минимална победа и загуба на САЩ от Германия с два или повече гола.

Разбира се по-убедителен успех на Гана би ги класирал измежду 16-те най-добри отбора и при минимална загуба с един гол на САЩ.

В крайна сметка освен, че само американският отбор държи съдбата си в свои ръце, като цяло представянето на САЩ ще определи втория отбор от Група "G" на осминафиналите.

При евентуално равенство или победа срещу Германия възпитаниците на Юрген Клинсман ще преминат груповата фаза за втори пореден път след Световното първенство в ЮАР през 2010г., когато отпаднаха на осминафиналите точно от тима на Гана след загуба с 1:2.

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови