Манчестър Юнайтед излъга Сити в дербито

OFFNews 27 октомври 2016 в 00:19 3908 0

Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Манчестър Сити в градското дерби от 1/8-финалите на Купата на Лигата на "Олд Трафорд" и поеглътка въздух след загубата с 0:4 от Челси за първенството през уикенда.

Единственото попадение в двубоя бе дело на испанеца Хуан Мата в 54-ата минута. Златан Ибрахимович се справи с Отаменди и проби отляво, след което намери Ерера в наказателното поле.

Испанецът бе съборен от Фернандо и имаше съмнения за дузпа, но топката стигна до Мата, който я прати в мрежата и донесе успеха за тима на Жозе Моуриньо.

Ситуацията на Сити стана много деликатна, тъй като отборът вече шести пореден мач не записва победа, което се случва за първи път в кариерата на Пеп Гуардиола.

В друг мач от 1/8-финалите Уест Хам отстрани Челси след победа с 2:1 в лондонското дерби на осминафиналите. Саутхамптън също продължава напред, след като записа домакински успех с 1:0 над закъсалия Съндърланд.

Двубоят в Лондон ще се запомни и с проблеми по трибуните. Фенове на двата отбора се замеряха с пластмасови бутилки и седалки към края на двубоя, а само намесата на стюардите предотврати физическа саморазправа помежду им.

Жребият за четвъртфиналите беше изтеглен непосредствено след края на последните три мача и определи следните двойки:

Ливърпул - Лийдс
Манчестър Юнайтед - Уест Хам
Хъл - Нюкасъл
Арсенал - Саутхамптън

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови