Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Левандовски изобрази логото на Бундеслигата. Оценете това овладяване

OFFNews 11 ноември 2019 в 16:25 5240 0

Роберт Левандовски продължава с фантастичните си изяви през сезона – той вкарва във всеки мач от Бундеслигата и в почти всеки от Шампионската лига (с две изключения). За неговите рекорди се пише постоянно, в събота се разписа два пъти в дербито с Борусия Дортмунд, а днес може просто да се възхитим на техниката му от най-висока класа. Вижте как Роберт лепи топката. Независимо от това, как се разви този епизод, това отиграване е безценно само по себе си.

Вижте го от друга гледна точка. Напомня ли ви на нещо?

В Германия забелязаха, че Левандовски прилича на играча от логото на Бундеслигата. Топ лигата на Германия нямаше лого до 1996 година, а световноизвестният бял силует на червен фон се появи чак през 2002 гoдина и с малки изменения се ползва и до днес. Наистина, трябва да се признае, че на логото е показан футболист в момент на удар, а тук Левандовски овладява топката. Но в Германия не обръщат внимание на тези дреболии.

В момента Левандовски има 26 гола в 22 мача от началото на сезона, от които в Бундеслигата има 16 гола в 10 срещи.

31-годишният поляк стартира сезона просто нереално:
- Първи вкава в 11 поредни мача; преди него серия от 10 мача имаха Пиер-Емерик Обамеянг и Клаус Алофс, но е важно да се отбележи, че при тях тя е била разделена между два сезона, а при Левандовски е само в един.
- Подобри рекорда на легендарния Герд Мюлер, поставен през сезон 1968/1969 (15 гола в първите 11 мача, но Мюлер не вкарва във всички мачове след старта на първенството).
- Първи вкара в шест поредни Классикерах (Der Klassiker – германското Ел Класико);
- Първи в Байерн Мюнхен вкарва в шести домакински мач срещу Борусия Д от Бундеслигата
- Лидер сред голмайсторите в Классикерах с 16 гола.

Към днешна дата Левандовски има повече попадения, отколкото Лео Меси, Луис Суарес и Кристияно Роналдо взето заедно – 26 срещу 23. Но, разбира се, Меси е играл в по-малко мачове. По всяка вероятност това е формата на живота за капитанът на Полша и лидерът на Баварския колос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews