Кубрат Пулев: Мачът с Чисора не е 100% сигурен

OFFNews 26 февруари 2016 в 07:59 4593 1

Снимка бТВ

Мачът между Кубрат Пулев и Дерек Чисора за титлата в тежка категория на Европейския боксов съвет трябва да бъде обявен официално съвсем скоро. Има обаче малка вероятност договорът за двубоя да не бъде подписан. 

Това заяви Кубрат Пулев по бТВ. Щабовете на двамата съперници трябва да уточнят детайли около организацията на срещата, след което договорът за нея да бъде парафиран от двете страни. "Обмисляме и други варианти, но най-вероятно ще е този. В най-крайния случай, ако не е Дерек Чисора - ще е някой друг. За мен е най-важно да съм готов и да съм уверен в себе си.", категоричен бе петият в световната ранглиста.

Със сигурност евентуален мач с Чисора няма да се проведе в България, каквато бе първоначалната идея. Причината - финансовите интереси на организацията "Зауерланд", чиито представители са и двамата боксьори, не съвпадат с подобна дестинация за сблъсъка.

"Цялостната сметка накрая трябва да излезе, защото такъв е спорта - всичко опира до пари.", заяви Пулев.

Той отново ще се боксира в чужбина, въпреки че ръководството на "Арена Армеец" е изразило готовност да окаже всякаква помощ за организиране на подобно събитие. Почти сигурно домакин на битката за европейската титла ще бъде Хамбург на 7-ми май.

Кубрат продължава подготовката си на високопланинската спортна база Белмекен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови