Как се вкарват 5 гола за 9 минути (видео)

Деян Спасов 23 септември 2015 в 07:28 40091 11

Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола не може да повярва на очите си след петото попадение на Робърт Левандовски

Полският нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски направи немислимото, реализирайки цели 5 гола в рамките на само 9 минути. 

В снощния двубой от германската Бундеслига, на "Алианц Арена" в Мюнхен, Байерн губеше на полувремето с 0-1 от Волфсбург и мачът изглеждаше равностоен. Тогава Роберт Левандовски излезе на "сцената", появявайки се в игра като смяна на почивката. Голове в 51-вата, 52-рата, 55-ата, 57-мата и 60-ата минути вдигнаха 75-те хиляди души по трибуните на крака.

Шокиращо или не до 60-ата минута полякът вече беше реализирал пет гола, последния от които с удивителна странична ножица.

Снимка: skysports.com

Левандовски е единственият футболист в историята на германското първенство, отбелязал пет гола, след като се е появил като резерва в игра.

Футболната общественост е стъписана от снощното постижение на 27-годишния таран, който със сигурност може да кандидатства и за рекорд за най-бързо отбелязан хеттрик (в рамките на 4 минути) и за най-бързо вкарани пет гола - 9 минути между 51-вата и 60-ата минути.

Дербито между завършилите съответно 1-ви и 2-ри тимове през миналия сезон на Бундеслигата бе спечелено с 5-1 от Баварците, а световните медии отразиха подобаващо шоуто на деветката.

"Левандовски - лудост", написа "Билд", пояснявайки, че подобно one-man шоу не е виждано в историята на елитното германско първенство. Подобни думи използва и известният футболен сайт goal.com - "Що за лудост е това? Как го направи?"

Ето го и отговорът:

Robert Lewandoski's 5 Goals for Bayer vs Wolfsburg

Robert Lewandowski Came off the Bench at Half-Time and Scored 5 Goals in 8 Minutes for FC Bayern München vs VfL WolfsburgSuper Highlights

Posted by Super Highlights on 22 септември 2015 г.


Нападателят изигра подобен феноменален двубой на 24 април 2013г. в 1/2-финален мач от Шампионската лига, когато собственоръчно победи Реал Мадрид с екипа на Борусия Дортмунд. Тогава на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд той реализира 4 гола за победата с 4-1 над 10-кратния вече европейски клубен шампион Реал. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!