Григор Димитров на 1/4-финал в Бризбейн след 3-часова битка с Троицки

OFFNews 07 януари 2016 в 09:55 3458 0

Много трудна победа постигна първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров на 1/8-финала в Бризбейн, Австралия. Въпреки очакванията за лесен мач българинът се наложи над 22-рия в света Виктор Троицки в трисетов двубой, продължил близо 3 часа - точно 2 часа 47 минути и 43 секунди.

Първият сет беше спечелен от сърбина със 7:5. Много трудно Григор обърна мача във втория. Стигна се до тайбрек, в който 24-годишният хасковлия в крайна сметка се наложи с резултат 7:6(6). В третия вече доминираше Григор, който даде само два гейма на опонента си.

Мачът в турнира от категорията ATP 250 се игра на корт №1 и започна две минути преди 7 ч сутринта българско време. Той беше вторият между двамата тенисисти и вторият спечелен от българина.

В първия кръг на турнира Григор Димитров отстрани поставения под №5 в основната схема Жил Симон (№15 в света). Това беше първата победа на 24-годишния хасковлия над французина от петте им двубоя. На 1/4-финала в Бризбейн Григор Димитров вероятно ще се изправи срещу швейцарската легенда Роджър Федерер.

Мачът на Гришо в петък ще бъде първи във вечерната сесия на Централния корт и ще стартира не преди 11 часа сутринта българско време.

Миналата година Григор Димитров достигна до полуфиналите на турнира в Бризбейн, където беше отстранен именно от Федерер.

В турнира на двойки Григор Димитров и Кей Нишикори достигнаха до 1/2-финал, след като отстраниха водачите в основната схема Пиер-Юг Ербер и Никола Маю от Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови