Грациите се прибраха: Искаме да отидем при Цвети!

OFFNews 21 юни 2016 в 05:21 12445 0

Снимка БГНЕС

Българският ансамбъл по художествена гимнастика се завърна от Европейското първенство в Израел с бронз на обръчи и бухалки. Грациите бяха посрещнати на летище София от малки гимнастички с цветя и химна на България.  

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова посветиха медала на своята съотборничка Цветелина Стоянова, която направи опит за самоубийство, часове след заминаването на състава за Холон. На нейно място за Израел отлетя резервата Любомира Казанова. 

За мен това беше много тежко състезание, за треньорите и за момичетата. Преживяхме наистина абсолютен шок, каза Казанова на летището пред бТВ. За нас най-важното е Цвети в момента. Просто излязохме с вярата да изиграем съчетанието и дай Боже да вземем медал, за да й го изпратим на нея. Надявам се тя да се оправи и истината да излезе наяве”, каза още Казанова. Тя допълни: Илиана Раева ни обясни, че по този начин най-много ще помогнем на Цвети, а ние сме готови да направим невъзможното, за да й помогнем. 

"Каквото и да се опитваме да правим, тя е взела окончателното решение. Казахме ѝ, че я обичаме, че сме до нея, че нейното здраве е над всичко. И няма значение дали ще вземем някакъв медал от Европейско или Световно... И всичките неща, които се казваха... Че сме я оставили, това са пълни глупости! Защото Цвети е от нашето семейство и ние никога няма да я оставим! И още днес искаме да отидем при нея в болницата, но просто няма как да стане. В първия удобен момент ние ще отидем при нея. Забранявам да се говори против нас и против треньорите ни! Защото ние направихме всичко възможно, защото ние се съгласихме да стъпчем една мечта от толкова години, само в името тя да е добре!", каза Ренета Камберова през сълзи на летище "София". 

Това са едни изключително борбени момичета. Аз наистина искам да благодаря на Илиана за подкрепата, защото не може да си представите тези дни колко силна беше тя и колко се опитваше във всеки момент да вдъхва кураж и вяра на всяка една по отделно. Думите сега са наистина излишни!, сподели треньорът Ина Ананиева.

Цвети е имала някакъв проблем, нещо е ставало в главичката й, менеше си настроенията, беше разстроена, след това беше добре. Обяснявали сме си го с това, че не й се играе повече гимнастика, каза Илиана Раева и допълни, че според нея Цвети е имала проблем, който не е свързан с гимнастиката. Какъв е проблемът – лична нейна трагедия ли е това? Нямам предвид с някой, защото тя има прекрасен приятел, който много я обича. Това, което мога да гарантирам, е, че това дете е имало само любов около себе си, и то много повече, отколкото тези момичета, защото винаги сме я гледали малко по-специално, заради това, че все пак тя много рано загуби майка си", каза председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови