Франция екстрадира шефа на руските фенове

OFFNEWS 16 юни 2016 в 13:48 6124 5

Снимка РИА Новости

Александър Шпригин

Общоруското обединение на феновете съобщи, че неговият председател Александър Шпригин ще бъде екстрадиран от Франция, където се провежда Европейското първенство по футбол.

В съобщението, качено на сайта на организацията, се казва, че властите в Марсилия са решили да екстрадират от Франция 20 от 40-те задържани по-рано членове на делегацията на (ООФ), в това число и Шпригин. Останалите 20 нейни членове ще бъдат освободени.

Пред кореспондента на ТАСС самият Шпригин призна, че за това решение е разбрал от постановление на префекта на Марсилия, което му е било връчено днес.

По думите на шефа на ООФ, в документа се казва, че изгонването на феновете от Франция е решено на базата на информация, получена от руска страна.
В документа, руските власти пишат, че членовете на делегацията на ООФ „може би участват в групите на ултрасите, които представляват опасност за безопасността на първенството”.

Шпригин подчертава, че става дума за изгонване, а не за депортация без право на връщане. С други думи визите на изгонените руснаци няма да бъдат анулирани.
Властите в Марсилия са дали петдневен срок на 20-те руснаци да напуснат страната, но решението им сигурно ще бъде обжалвано.

Френските власти са арестували 323 души от началото на европейското първенство на 10 юни. 196 от тях все още се намират в арестите, а осем вече са осъдени на различен срок престой зад решетките. Към тях може да се присъединят нови трима руснаци, които са обвинени за участие в погромите в Марсилия преди и след мача с Англия (1:1). Общо 42-ама руски привърженици бяха арестувани в Марсилия, като 20 от тях са със забрана да посещават страната. "Това е показна акция. Задържали са ги без основание. Дано момчетата са добре, но нямам връзка с тях", коментира шефът на фенклуба на "сборная" "Россия обьединяет" Едуард Латипов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12019

5

the cowboy

17.06 2016 в 15:47

И без това мястото им е в Азия.

13546

1

BARAСK OBANANA

16.06 2016 в 14:53

И това ако не е политическо. Англичаните се бият на всяко първенство. Сърбите ги махнаха през 92 заради войната, а в Турция в момента не се ли води война и има прочистване на кюрдите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!