Борис Бекер замеси Джокович в скандал в навечерието на Уимбълдън

OFFNews 29 юни 2015 в 13:18 5196 1

Снимка EPA

Треньорът на световния №1 в мъжкия тенис Новак Джокович го замеси в скандал в навечерието на турнира на трева от Големия шлем Уимбълдън.

Борис Бекер заяви в интервю, че двамата имат тайни знаци, чрез които общуват по време на двубои. Всякакъв вид общуване между играча и треньора е забранено от правилника на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP).

Днес Джокович, който защитава титла на Уимълдън, отрече той и треньорът му - бившият германски тенисист, който също е бил №1 и който е спечелил 49 титли в кариерата си - да общуват с тайни знаци по време на мачовете.

"Не мисля, че мамим, не бих го нарекъл така.

Имам предвид, че има специални начини за, бих казал, комуникация, както той спомена: начинът, по който се гледаме, начинът, по който ти усещаш какво става в ложата, какво мисли тимът ми за това, което се случва на корта. Мисля, че това е нещо, което връща увереността, дава спокойствие. Това не означава, че треньорът ми казва къде да ударя началния удар или на коя страна на опонента си трябва да играя - това не се случва", заяви Джокович пред журналисти днес.

Световният №1 в тениса трябваше да отговори и на друг неудобен въпрос, предизвикан от изказване на Борис Бекер. Треньорът споделя в новата си книга, че Джокович и Роджър Федерер всъщност не се харесват.

Джокович заяви, че е погрешно в тениса да се създава атмосфера на съперничество каквато има например във футбола, и че тенисистите трябва да се съсредоточат върху играта си и уважението към съперника и към самата игра.

Сърбинът започва защитата на титлата си днес, в първия мач от турнира на централния корт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!