Бивш треньор на Атлетико Мадрид става начело на Левски

OFFNews 05 юни 2014 в 12:33 3446 4

Хосе Мурсия Гонсалес–Пепе е новият старши треньор на Левски потвърди Георги Иванов - Гонзо пред "Дарик" радио.

Според новината договорът на новия наставник на Левски ще бъде за срок от две години. Той ще дойде с един помощник. Очаква се да бъде взет и методист за школата. 

Специалистът трябва да подпише договор със „сините“ до понеделник, когато те стартират своята подготовка за новия сезон. Върхът в кариерата на Пепе Мурсия е периодът, в който е начело на Атлетико Мадрид, когато под негово ръководство е играл Мартин Петров. През 2008 година Мурсия заменя Христо Стоичков на треньорския пост в Селта Виго.

Спортният директор на Левски Георги Иванов сподели впечатленията си от новия треньор на „сините“ Пепе Мурсия.

Човекът е много сериозен. Още преди да се разберем, той знаеше всичко за Левски и за футболистите поотделно. Беше запознат с това, кога отборът е имал спадове през сезона. Радващото за нас е, че ЦСКА получи лиценз и няма да играем в евротурнирите. По този начин треньорът ще има време да обиграе състава. Селекцията ще бъде правена така, че аз да избирам футболистите, а той да ги одобрява. Не искаме да се случи, така че след време ако треньорът си тръгне, ние да се чудим какво да правим с играчите, които той е довел, а не се представят добре“, заяви Иванов.

"Нашият приоритет бе български треньор, най-вече Станимир Стоилов, но не се получи. Днес вече не съм имал съмнения, защото се бяхме договорили с човека, а ние сме сериозен клуб. Искахме български треньор, но нито един от желаните не пожела да дойде. В Левски трябват хора, които да искат да работят в клуба", добави бившият нападател на Левски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови