Бербатов подписа с Монако

OFFNews 31 януари 2014 в 23:18 6292 3

Вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев и Димитър Бербатов позират пред клубния фотограф.

Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов ще играе във френския Монако до края на сезона.

Сделката с "Фулъм" беше финализирана два часа преди края на зимния трансферен прозорец, след като по-рано днес 33-годишният нападател премина успешно медицински прегледи и договори личните си условия.

Новината беше съобщена от Би Би Си, а малко по-късно на официалния сайт на "монегаските" се появиха снимки и видео от подписването на договора между българския нападател и вицепрезидента на Монако Вадим Василиев.

„Димитър ще допринесе за силата на отбора със своя опит и талант”, заяви Василиев пред сайта на Монако. "Неговото привличане, разбира се, е свързано с контузията на Радамел Фалкао. Бербатов е играл в големи отбори като Манчестър Юнайтед. Той е голям нападател”, добави той.

„Ние се състезаваме в две надпревари. Бербатов ще ни помогне, защото в атака разполагаме още с Емануел Ривиер, Валери Жермен и Антони Мартиал. Той обаче е нападател с различен профил от играчите, които имахме до този момент”, каза още Вадим Василиев.

"Аз съм щастлив, развълнуван и малко изнервен, за да бъда съвсем искрен", каза Бербатов за официалния сайт на новия си клуб. "Гледам напред. Вече нямам търпение да започна да тренирам с новите ми съотборници. Това е нова глава в моята кариера", добави нападателят.

Димитър Бербатов е роден на 30 януари 1981 г. в Благоевград.

Започва да тренира в школата на Пирин в родния си град, а през 1999 г преминава в столичния ЦСКА. За „червените“ записва 49 мача, в които вкарва 26 гола. Две години по-късно преминава в германския Байер (Леверкузен), с чиито екип има 154 мача и 69 гола.

През май 2006 г. преминава в английския Тотнъм (70 мача и 27 гола), а през септември 2008 г. е купен от Манчестър Юнайтед (108 мача и 48 гола). От август 2012 г. играе в лондонския Фулъм, за който изигра 48 мача и отбеляза 19 гола.

С Манчестър Юнайтед печели два пъти титлата в Английската висша лига и споделена златна обувка за най-добър реализатор в първенството.На 24 февруари 2013 г. става първият български футболист, изиграл 200 мача в английското първенство.

На 28-годишна възраст надминава постижението на Христо Бонев от 47 гола за Националния отбор на България и съответно се превръща в рекордьор по брой отбелязани голове (48) за отбора. Избиран е седем пъти за Футболист № 1 на България, друг рекорд в българския футбол. Капитан на националния отбор до 2010 година, когато се оттегля от него.


Снимката, която бе качена в официалния фейсбук профил на клуба.

АС Монако (на френски: Association Sportive de Monaco Football Club), е футболен клуб основан през 1919 г. Той се превръща в професионален през 1948 г. Въпреки, че клуба е от Княжество Монако, той винаги се е състезавал във френския футболен шампионат и е един от най-успешните клубове в Лига 1, със седем титли и пет Купи на Френската лига. В Европейските клубни турнири също има няколко успешни кампании, включително и два финала, но не печели нито един.

Този сезон отборът на "монегаските", воден от италианеца Клаудио Раниери, не отстъпва от битката за титлата със столичния ПСЖ и след 22 кръга заема второто място в класирането, на 6 т. от лидера, който има мач повече.

По всяка вероятност българинът ще дебютира за новия си отбор в голямото дерби именно срещу ПСЖ, което ще се играе на 9 февруари на стадион "Луи II" в Монте Карло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews