Balkan Offroad Rallye 2016 стартира след месец

Най-голямото оф-роуд състезание у нас в комбинация с рали за класически автомобили - Balkan Classic Rallye

Христомир Николов 11 август 2016 в 14:11 6900 0

Месец остава до старта на Balkan Offroad Rallye 2016. Шестото издание на най-голямото оф-роуд състезание у нас и едно от най-големите мотоспорт събития в региона отново ще ни предложи 8 спиращи дъха дни, адреналин, рев на двигатели и много изненади.

За втора поредна година стартът на Balkan Offroad Rallye ще бъде в сърцето на София – пред храм-паметника „Александър Невски”. На стартовата арка очакваме минимум 120 екипажа от различните категории – мотоциклети, ATV, бъгита, автомобили, камиони и автомобили от клас „екстремен”. В допълнение, още поне 20 машини ще участват и в първото издание на Balkan Classic Rallye.

Генералната новост тази година е, че успоредно с оф-роуд маратона ще се проведе и първото издание на Balkan Classic Rallye. Надпреварата е в духа на световноизвестните рали надпревари от миналото като легендарното Safari Rally, като ще предложи също 8-дневен рали маратон изцяло по макадамови и прашни трасета.

Balkan Classic Rally ще е рали за исторически автомобили – дисциплина, която набира все по-голяма популярност по целия свят. За участие в надпреварата ще се допускат автомобили, произведени между 1962 и 1981 година. Сред 20-те записани до момента екипажа има такива от Кения и Аржентина, а сред рали бижутата, които ще дават газ по родните трасета ще видим уникални Datsun 260Z, Porsche 911, Ford Cortina и много други.

Традиционно, надпреварата ще заложи на три бивака – в Боровец, Старосел и Шкорпиловци, като именно в морския курорт, на самия плаж, ще бъде и финала на двете надпревари.

Пълни подробности може да видите в АВТО OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!