България срещу надменна Хърватия в битка за Евро 2016

Ивайло Анев 10 октомври 2014 в 15:36 3599 0

България излиза за задължителни 3 точки срещу Хърватия.

Тази вечер България излиза за първия си голям тест от квалификациите за Евро 2016. Днес от 21:45 часа на стадион "Васил Левски" приемаме отбора на Хърватия във втората ни среща от група "H".

Любослав Пенев извика най-добрите си футболисти в отбора в последните квалификации и тимът ни вече е способен да се бори с по-добри и по-именити съперници, без да се притеснява.

"Класата на хърватските футболисти е безспорна, но ние имаме отбор, който играе заедно от две години и вече е сплотен. В никакъв случай няма да се предаде до последния съдийски сигнал. Именно това най-много допада и се харесва от българския фен, който го показва като се завръща по трибуните", коментира Пенев.

Оптимизмът в българските фенове нарасна след добрия старт срещу Азербайджан в квалификациите и доброто представяне на Лудогорец. Все пак хърватите нямат отбор в Лигата и сега ще се стремят да подобрят качеството на играта и резултатите си след отпадането от Световното първенство в Бразилия. Треньорът им Нико Ковач дебютира начело на тима малко преди началото на Мондиал 2014.

Донякъде равенство в мача довечера също ще бъде добър резултат, но при евентуални три точки срещу един от основните си конкуренти България категорично ще заяви амбициите си, за така желаното класиране за ЕВРО 2016. Първите два отбора от групата си осигуряват директен "билет за Франция", докато третият тим ще играе бараж.

Също така точки срещу хърватите днес ще мотивират допълнително националите ни за визитата им в Норвегия след три дни.

България има една победа срещу Хърватия и 3 загуби, като два от двубоите са завършвали наравно. 

Настроението в двата лагера е за тежка битка на терена. Хърватските вестници прекалиха в желанието си да ни унижат като нарекоха отбора ни пълен с анонимници.

В същото време треньорът Нико Ковач и капитанът Дарио Сърна показаха нужното уважение и споделиха очакванията си за труден двубой на "Васил Левски" тази вечер.

Очаква се националният селекционер Любо Пенев да заложи на титуляри, които се представят на ниво в своите клубове. До последно ще се чака решението му дали Илиан Мицански, Венци Христов или Андрей Гълъбинов ще води атаката на тима.

Вероятно защитата пред Владо Стоянов ще бъде оформена от Йордан Минев, Апостол Попов, Николай Бодуров и Петър Занев. Дяков и Гаджев изглеждат най-сигурни в халфовата линия на България. В предни позиции ще са Георги Миланов, Ивелин Попов и Станислав Манолев.

В отбора на Хърватия личат имената на Лука Модрич, Иван Ракитич, Марио Манджукич и Матео Ковачич. Проблемът пред Нико Ковач е липсата на защитника на Ливърпул Деян Ловрен, който е контузен.

Билетите за двубоя България - Хърватия са по 15,30 и 50 лева, а всеки, който иска да подкрепи "лъвовете", все още може да си купи пропуск за мача.

Вероятни състави:

България: Стоянов, Й. Минев, Ап. Попов, Бодуров, Занев, Дяков, Гаджев, Манолев, Г. Миланов, Попов, Мицански.

Хърватия: Субашич, Сърна, Чорлука, Вида, Стринич, Брожович, Ракитич, Модрич, Перишич, Олич, Манджукич.

Стадион: "Васил Левски", 21:45 часа;

Съдия: Антонио Мигел Матеу Лаос (Испания);

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови