Хигинс спечели звездния сблъсък срещу Уилямс

OFFNews 03 ноември 2016 в 16:23 3023 0

Снимка worldsnooker.com

Джон Хигинс се класира на 1/4-финалите на първия турнир China Championship в Гуанджоу, Китай, след като елиминира в битката на бившите световни шампиони Марк Уилямс. Съперник на Хигинс в следващата фаза ще бъде Али Картър.

Двубоят между Хигинс и Уилямс, които притежават общо 46 титли от ранкинг турнири, предложи много емоции на зрителите. Двамата си размениха по три фрейма, а Уилямс поведе в седмия с 67 точки, но след това предостави шанс на Хигинс за кражба.

Шотландецът пропусна първия шанс, но при втория успя и поведе. Уилямс изравни, но след това четирикратният световен шампион не му остави шансове и взе мача с 6:4 фрейма.

На 1/4-финалите е и Майкъл Холт, който победи с 6:5 Нийл Робъртсън и прибра рекордните в кариерата си 30 000 лири от наградния фонд.

Следващият му съперник ще бъде Стюърт Бингам, който не срещна особена съпротива от Лиян Уенбо и спечели с 6:2. Шон Мърфи също намери място в топ 8 след победа с 6:4 срещу Джоу Пери. Магьосникът поведе с 4:0, но позволи на Пери да се върне в мача, преди да го довърши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови