Нападнаха палатковия лагер пред НС, демонстрант отговори с тесла

OFFNews 30 януари 2014 в 00:25 20695 9

Палатковият лагер пред НС
Палатковият лагер пред НС

Минути след полунощ протестният палатков лагер пред парламента беше нападнат от двама мъже.

В отговор демонстрант от палатковия лагер е ударил с тесла един от нападателите.

Малко след полунощ двама мъже пристигнали пред лагера на демонстрантите и започнали да ритат картонения танк пред него. Те са опитали и да бутнат плакатите, разказа пред OFFNews.bg комендантът на палатковия лагер Цветозар Вълков.

От лагера излезли двама мъже и подгонили нападателите, за да ги хванат и да ги предадат на полицията.

Единият от демонстрантите в лагера - мъж на име Дани, носел и тесла. За да се защити от нападателя, демонстрантът го ударил по главата с теслата.

Раненият мъж е откаран от екип на "Бърза помощ", а демонстрантите от палатковия лагер са отведени в полицията. От "Пирогов" потвърдиха, че след полунощ е бил приет мъж с рана на главата, но няма информация дали той е бил нападателят на лагеруващите протестиращи.

Това не е първото нападение над палатковия лагер - преди 20 дни симпатизанти на партия "Атака" нападнаха лагера на протестиращите пред Народното събрание.

Нападението на 10 януари

В първите часове на 10 януари пред лагера е пристигнал автомобил тип баничарка. От него слезли двама души, единият от които във видимо нетрезво състояние.

Пияният започва да рита и блъска един от дежурните протестиращи в лагера Юли Дамянов. По време на физическия сблъсък пияният мъж е нападал Дамянов с думите "Защо плюете по Сидеров и "Атака?".

Според свидетели в колата е имало още няколко души.

Нападнатите протестиращи са потърсили веднага помощ от патрулна кола на полицията, която не била далеч от мястото на случката и така до сериозен инцидент не се е стигнало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!