Над 100 души легнаха на паважа срещу войната по пътищата (снимки)

Ивайло Анев 01 юни 2015 в 12:00 4580 1

Снимка Ивайло Анев

Събралите се показаха съпричастност към жертвите на пътни произшествия.

Над 100 души се включиха във флашмоба „Да легнем на паважа“, организиран от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Целта на организаторите беше 655 човека да легнат на паважа пред храм „Св. Александър Невски“ в столицата, за да покажат съпричастност към жертвите на пътни произшествия.

Числото 655 не е избрано случайно, уточняват организаторите. Точно толкова са загубилите живота си по пътищата на България през 2014 г.

Въпреки че не се събраха толкова хора, от Асоциацията на пострадалите при катастрофи останаха доволни от инициативата.

„Важното е, че всички показаха, че е време да намалим жертвите по пътищата, защото по тези показатели сме сред водещите страни в Европа“, заяви председателят на асоциацията Владимир Тодоров.

Той изрази надежда събитието да провокира тези, които нарушават правилата на движение и предизвикват пътни инциденти.

Тодоров коментира още, че проблемът с войната по пътищата не може да бъде решен лесно, тъй като с него са ангажирани много институции и това поражда безхаберие и нежелание за координиране. 

„Проблемът започва още от детската градина, от това как ние возим децата си, какви навици им създаваме“, подчерта Тодоров. По думите му оказва влияние и обучението на младите шофьори и недостатъчните часове кормуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови