Румяна Бъчварова ще е началник на кабинета на Борисов

Юлиан Христов 03 май 2017 в 14:26 13040 3

Румяна Бъчварова ще е началник на кабинета на Борисов

Румяна Бъчварова ще е началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов, научи OFFNews. Бившият вицепремиер и вътрешен министър във второто правителство на Борисов заемаше същия пост в първия му кабинет.

Бъчварова влезе като депутат в новия 44 парламент от 25 Многомандатен избирателен район, където беше на 7 място. Тя беше едно от лицата на ГЕРБ, които бяха застрашени от отпадане. След като Борисов взе решение да влезе в парламента от листата в Пловдив, където беше водач, софийската листа се "размести" и това позволи на Бъчварова да стане народен представител. 

Във второто правителство на Борисов тя пое вътрешното министерство, след като оставка подаде Веселин Вучков заради несъгласие с оставането на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР. Като вътрешен министър Бъчварова предложи серия от промени в Закона за МВР, които бяха представени като част от реформата в министерството. Те обаче бяха бламирани изцяло от парламента и от персонално от финансовия министър Владислав Горанов. 

Преди да влезе в активната политика тя беше позната в общественото пространство като социолог, един от създателите на агенцията за социологически проучвания "Маркет Линкс". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

03.05 2017 в 19:16

СТАРХИДИЯ МУ, и там ще е ден до пладне......

42249

2

Denis Rizanov

03.05 2017 в 14:49

бъчварката и "началник". Аре стига ве! Тая дърта цоцоложка (не ме поправяйте, защото наистина е такава! Тая разбира от Цоциология, а не от Социология. Цоцам -> Цоциология) друго не може да бъде - само Началник! На двата му леви цървула на банкянския свинар.